Vínna cesta

Valdobbiadene-Soave-Valpolicella

Jana&spol., Bratislava

Predĺžený víkend nabitý zážitkami. Prosečko TOPkové; vínka exelentné; nakúpené. Verona je kráááásna… nečakali sme to. Ďakujeme. Ozveme sa, Jani.

Franta P.&spol., Brno

Zdravíme. Perfektní. Byli sme na podzim. Jano, díky. Opět skvělý program a skvělá nálada.

Klára G., Hviezdoslavovo

Jani, ďakujeme… víkend plný emócií a plných tašiek. Veronu som chcela vidieť. Predčila všetky moje očakávania. Krásne mesto. Krásne to bolo, všetko.

Pali P., Trnava

Fakt, perfektný víkend. Pohoda, pekné počasie a partia, výborná nálada a výborná organizácia. Odžité, odpité, nakúpené, nasmiate… kadečo sme sa dozvedeli, teda aj naučené. Ďakujeme. Chceme takéto nápady. Posielaj. Počítaj s nami.

Galéria:

Máte záujem? Napíšte nám:

Dôležité (neprehliadnite):

Program nie je povinný. V prípade individuálneho záujmu môžete absolvovať len vybranú časť programu. 

Prvý a posledný deň sú určené najmä na transfer a ubytovanie. Program v tieto dni sa prispôsobuje letovým poriadkom.

Rezervujte včas. Cena zájazdov je závislá na aktuálnych cenách leteniek; tie sa môžu meniť.

Pamiatky. Sprievodca nesprevádza vo vnútri pamiatok, pokiaľ to nie je v programe uvedené. 

Program:

  1. deň: odchod zo Slovenska podľa nástupných miest; ubytovanie; v podvečer degustácia prosecca s občerstvením; voľný program
  2. deň: po raňajkách výlet do neďalekej Verony; poobede degustácia vín Soave a Valpolicella v Rocca Sveva; večer návrat do hotela
  3. deň: po raňajkách odchod na Slovensko; zastávka pri Molinetto della Corda a v San Pietro (degustácia eco-bio produktov na rodinnej farme PER)

 

Vynikajúce a doslova svetoznáme prosecco dnes vyrába Gregorio Bortolin so synmi Massimo a Michele vo svojej vinici Ca´Salina (Santo Stefano) vo Valdobbiadene. A práve tam máme objednanú degustáciu ôsmich druhov prosecca s občerstvením… rodina je pohostinná a srdečná. Ca´Salina je pastva nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. Výhľady na kopce s vinicami z dvora či zo záhrady sú doslova pohľadom pre bohov. Mimochodom, práve prosecco rodiny Bortolin „Valdobbiadene prosecco superiore D.O.C.G. extra brut“ získalo 9. júla 2021 zlatú medailu. Iné prosecc-á z vínnej pivnice Ca´Salina majú zlaté medaily z r. 2004 a 2006. Všetky budete mať možnosť ochutnať.

V sobotné dopoludnie máme v pláne navštíviť romantickú a prekrásnu Veronu, mesta Shakespeara a jeho príbehu lásky. Čo uvidíme? Známu arénu na námestí Piazza Bra, množstvo krásnych uličiek, známe módne značky s oslnivými logami, obrovské množstvo historických budov a čarovných zákutí… samozrejme, Casa di Julietta s povestným balkónom na Via Capello 23 je najväčším ťahačom. Okrem toho si pozrieme Piazza delle Erbe (bývalé rímske fórum) s fontánou so sochou „veronskej madony“, symbol mesta Verona. Zastavíme sa aj na námestí Piazza dei Signori, pozrieme si Palazzo della Ragione so schodiskom pravdy, 84 m vysokú vežu Torre dei Lamberti, či románsky kostol Santa Maria Antica, vedľa ktorého sú gotické náhrobky Scaglierovcov, vládcov Verony…

Cestou späť do Valdobbiadene sa zastavíme v pôvabnom stredovekom mestečku Soave, vo vinárstve Rocca Sveva, na degustáciu skvelých bielych a červených lokálnych vín známych značiek Soave a Valpolicella, D.O.C.G. Dnes to bude bez bubliniek. Exelentné vinárstvo, v ktorom sa rodia vína Rocca Sveva; vyhľadávaný výber vín veronskej tradície. Silné, elegantné, výrazné, so šarmom… niečo medzi históriou a realitou.

V nedeľu po raňajkách vyrazíme domov. Cestou sa zastavíme pri Molinetto della Corda (neďaleko Refrontolo), aby sme si oblažili oči a urobili pár pekných fotiek na záver. Ide o starý mlyn (r. 1630) na brehu rieky Lierza, ktorý vyrábal múku pre celé okolie. Pracoval naplno celých 300 rokov; zatvorili ho až v r. 1953. Dnes je živým múzeom a dôkazom života minulých časov.  Po oblažení oka si pôjdeme oblažiť žalúdok do doslova syrového raja s degustáciou typických lokálnych výrobkov na rodinnú farmu Perenzinovcov PER v San Pietro. Rodina urobila z výroby jedla a vína svoj život a pýši sa jedinečnými eco-bio produktmi, D.O.P. Ich syr Capra Tonka&Vermouth získal v r. 2020 zlatú medailu. Vo svojom obchodíku (tzv. bottega) majú (okrem vlastných a lokálnych produktov z Veneta), aj ponuku tých najlepších eno-gastro-produktov z celého Talianska a ponuku svetových syrov.

Objednať tu: Prosseco tour – vínna cesta – ma3oska

Cena zahŕňa:

  • dopravu klimatizovaným autobusom (s batožinou)
  • transfer v zóne
  • degustácia prosecca s občerstvením
  • degustácia vín Soave a Valpolicella s občerstvením
  • 2x ubytovanie s raňajkami
  • sprievodcu, ktorý je vám počas celého pobytu k dispozícii
  • poistenie CK Ma3oska.sk

Cena nezahŕňa:

  • vstupy do múzeí, galérií; mhd či taxíky v zóne
  • miestnu daň (platí sa priamo na mieste)
  • degustácia lokálnych produktov PER (syry-šunky-salámy-víno); 10 €
  • cestovné poistenie klienta (pomôže vybaviť CK)
  • príplatok za jednolôžkovú izbu
  • všetko nešpecifikované pod „cena zahŕňa“

Info o destinácii:

Prosecco. Len málokto vie, že prosecco nie je značka vína, ani oblasť, ale odroda vínnej révy. V každom prípade je to najznámejší taliansky nápoj. Samotná odroda má len minimum chuťových vlastností, ktoré robia víno žiaducim. A práve táto kvalita „víno bez vlastností“ bola dôvodom úspechu Prosecca, ktorého história sa začala v 19. st. Jeho strmá kariéra a „boom“ sa spája s deväťdesiatymi rokmi minulého storočia.

Soave je víno vyrobené z hrozna Garganega na území homonymného označenia v oblasti Verony. Suché biele vína vyrábané v tejto oblasti zodpovedajú nominálnym hodnotám Soave DOC a Soave Superiore DOCG, z ktorých vzniká niekoľko druhov, základné, vynikajúce, klasické a rezervné. To umožňuje výrobcom mať rad vín, ktoré siahajú od najpripravenejších a najľahších, cez vína strednej, pikantnej a harmonickej úrovne až po skvelé vína na dozrievanie.

Valpolicella je najdôležitejšou a najznámejšou vinárskou oblasťou v provincii Verona a rozprestiera sa v piatich paralelných dolinách, ktoré sa nachádzajú v smere sever-juh, medzi jazerom Garda a pohorím Lessini. Na tomto obrovskom území sa pestuje hlavne čierne bobuľovité hrozno viniča Corvina, Rondinella a Molinara. Z tohto hrozna sa vyrába celý rad vín od základnej a vyššej Valpolicella až po Valpolicella Ripasso až po Amarone a Recioto.

error: Content is protected !!
0
Košík
  • No products in the cart.